Thursday, April 14, 2011

citer Minggu Lepas part last.....

entry nih aku citer dua tempat aku gi skali harung yer.... okeh... pas gi lawat baby... terus plak kengkonon nak gi jalan2 pusing2 kuantan. mule2 ingat nak lepak TC... tapi bile nengok ramainye laa umat manusia... parking pun payah... kitaorg pun gerak laa cari tempat lain. pastu gi plak teluk sisek... pun cam ramai jek... gerak laa lagik cari tempat lain... last skalik da payah bebenor tak tau nak gi mane... lepak laa kitaorg anak beranak kat pantai taman gelora... kengkonon nak kasik laa bebudak nih enjoy jap kat tepi pantai... hancusss!!! sekejap je okeh... abih pasir basah tuh kene seluar laa... muka laaa...

gambar atas nih yg paling tak bleh blah okeh... mase nih aku rase mcm da nak jadi ghimau. agaknye kalau ghimau tengok aku pun takut nak suh aku bertuko jadi ghimau... bleh plak si adik nih dengan senang ati die jek baling topi die dlm air... tak pasal2 kene cubit ngan aku!!!

tak lama pun kat situ sbb da tak larat nak kawal bebudak nih... terus zasss singgah masjid plak kat area situ jugak...

then bergerak laa lagi kitaorg nak cari tempat untuk isi perut plak... menuju laa kitaorg ke tanjung lumpur. aku tak tau mane satu tempat yg sedap kat area tanjung lumpur... tapi aku tau org slalu cakap ikan bakar kat tanjung lumpur sedap. so kitaorg belasah je masuk tempat makan janji dapat makan...

kitaorg makan kat kafe santai nih... tempat die sangat laa menarik. siap kitaorg bole pilih nak makan kat mane. nak duk atas kusi ke... bersila ke... pondok buluh ke... last kitaorg decide makan kat pondok atas nih... bes sbb kitaorg jek kat atas tuh... xde sape2...

nih pandangan dari atas...

lauk yg di order...

abih makan... singgah jaya gading jap beli kopok lekor n kopok kering... pastu zassss terus balik untuk menginap di tempat penginapan Sum Sum Valley, Janda Baik... heeee...

dalam perjalanan balik tuh... tiga orang di atas tuh adalah krooohhhh... sori yer abah sbb tak dapat nak teman drive sesame...

ate nye... abih laa cite teman untuk cite minggu lepas....
~the end~

1 comment:

KiD said...

macam best aje cuti cuti nih... TAHNIAH.. HADIAH UNTUK ANDA!!
Komen Terbaik Menang RM10