Monday, November 9, 2009

Istana Negara...

Setiap minggu kalau nak balik gombak atau kampung abah @ janda baik...kitaorg mesti akan lalu depan Istana Negara. Lalu je mesti ibu nampak ramai orang especially foreigner2 kat pagar istana tuh tengah amik2 gambar ngan kuda kat ctu. Ibu slalu gak teringin nak benti jap nak amik gambar iman ngan kuda. Sbb iman suke kuda. Tapi bile ibu tengok ramai orang...malas laa plak nak suh abah benti. Minggu lepas mase balik ibu saje2 je tanye abah...leh tak nak benti jap? Abah ngan mood ok nye jawab “OK”... hehehe...nih yg suke nih.


Gambar yang atas nih iman tengah berlari kat ibu sambil malu2 kucing. Sebab ape tau... mase nak amik gambar nih... kire mcm kene ikut turn. Sbb ramai foreigner2 kat situ pun nak amik gambar jugak. Bile ibu tengok line clear...ibu pun bwk laa iman kat tepi kude tuh suh duk diam2 ibu nak amik gambar. Die lak tengah takut kude tuh datang kat die. Pastu mase nak amik gambar tuh... semua foreigner2 kat situ pandang iman sambil cakap “smile...smile”... iman mase tuh agaknye da malu2 jugak sbb sume tgh pandang die... tetibe kan yang ibu nak tergelak pun ade... perlahan lahan die angkat tangan buat peace. Ape lagi... foreigner kat ctu terus tepuk tangan. Iman da malu terus berlari kat ibu. Tengoklaa gambar tuh... peace kat tangan die tak turun lagi. Tengah malu la tuh...


Okeh gambar yang kat kude nih sbb takde orang. Tuh yang leh maintan berdiri kat ctu.


Yang dengan pengawal nih plak... iman cam takut2. Asik2 toleh kat blakang. Cecepat ibu snap bile die pandang ibu.




So...sekian cite untuk minggu ini. TQ...

11 comments:

Lazyf... said...

iols ari2 otw lik umah lalu sini tp xdan nk benti amik gamba...nangis!!!!!!!!!

ibu iman said...

pekate nnti try benti. kompom teruje. heeee.... peace!

MrsAdi a.k.a June said...

yer la.... nk benti mcm segan..takper, pasni amsyar plak amik gmbr tiru posing mcm aiman..

ibu iman said...

Jun : best gak gi situ. nnti tunggu iman amsyar leh jalan... bole same2 gi jalan2 ngan amsyar wafiq kan... ;)

fikaryna79 said...

abu iman..tlg krm salam sama kudin..ni azni kwn sekelas dia form 3 kat semsas..n nak jemput majlis kawen sekali..huhu..

ibu iman said...

Azni : okeh...nnti saya sampaikan eh... nih email die budie79@yahoo.com

mummyaida said...

cutenye iman ngan horse tu..hehehe..wani..rajin jenguk2 la kat sini..
http://www.mummyontherun.blogspot.com
:D
~ ibu aiman, aizril n airyn ~

ibu iman said...

mummy aida : InsyaAllah...akan selalu wani jenguk... ;)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

pon..pon...

tumpang lalu... jom tukar link.

p/s: hensem anak bujang awk!!

KiD said...

giler lama tak update blog.. hahaha

ibu iman said...

hehehe... tau xpe!